torsdag 29 oktober 2009

Hudpigmentering


Hudpigmenterings sjukdomar beror på att kroppen producerar antingen för mycket eller för lite melanin. Oavsett var man härstammar från så kommer de flesta av oss råka ut för någon typ av missfärgning i huden. Huden kommer då att på vissa områden bli ljusare, mörkare eller fläckig på koncentrerade områden.
De finns en del olika termer för de olika typerna av missfärgningarna, såsom;

- Melasma är en mörkfärgning av huden till följd av sol utan skydd.
- Kloasma är missfärgning orsakade av hormoner och till bla, följd av graviditet, p-piller.

Det är inte bara solen och hormonerna som ställer till det vad det gäller missfärgningar, det kan även komma efter hudskador såsom, sår och hudutslag.

Det allra första du skall tänka på är att skydda din hud inför ev framtida solskador med hjälp av ett fullgott solskydd. Gärna ett solskydd över 15 innehållande titanium dioxide, zink oxide och avobensone.

Hydrokinon har varit och är det som visat sig vara det mest effektiva preparat till att minska eller eliminera melasma. Viss oro har uttrycks vad det gäller hydrokinons säkerhet på huden, men då det visat något negativt så har det varit i kontakt med extremt höga koncentrationer.
Enligt en Professor i dermatologi vid University of California School of medicine, San Fransisco, har förklarat att hydrokinon är utan tvekan det mest aktiva och säkraste hud-depigmenting ämne.

Visst finns det fler alternativ, men troligen dyrare och ett kanske mindre bra resultat.

För mer information; www.cosmeticscop.com